Blind Logic
          Reversi
Súgó


Játékszabályok


Világos jön

A cél, hogy a játék végére több korongunk legyen az ellenfélnél. Saját színű korongunk a letett korongból, illetve az ellenfél átfordított korongjaiból lesz. Ha az éppen letett korongod és egy már lent lévő korongod a nyolc irányban közrefogja az ellenfél néhány korongját, akkor azok átfordulnak. Egy korongot csak úgy tehetsz le, hogy legalább egy ellenkező színű korongot átforgatsz a fenti módon. Ha ez nem lehetséges, akkor passzolnod kell, kimaradsz az adott körből, ez akár egymás után többször is megtörténhet. Ha a tábla megtelt vagy egyik játékos sem tud már lépni, akkor vége a játéknak. A nyertes az, amelyiknek több korongja van.

Mínősítő Játékmód és Élő-Pontrendszer

A játék rendelkezik a sakkozókéhoz nagyban hasonlító Élő-pontrendszerrel, azaz lehetőség van játszani 200-2400 Élő-ponttal rendelkező számítógép ellen, így akár a 2800-as Élő-pontszámot is elérheted. Az Élő-pontszámváltozás a játék eredményétől, az aktuális Élő-pontszámodtól és a számítógép Élő-pontszámától függ.
400 a legnagyobb Élő-pontszámkülönbség, ami számít. Ez annyit jelent, hogy ugyanannyi Élő-pontnövekedést kapsz egy olyan nehézségért, ami 400-zal nagyobb nálad, mint egy olyan nehézségért, ami pl. 600-zal nagyobb. Másrészt, ha az Élő-pontszámod 400-zal vagy többel nagyobb a számítógépnél, akkor nem számolunk Élő-pontszámváltozást: Te nem kaphatnál Élő-pontot érte, és így praktikus okokból nem is veszíthetsz. Éppen ezért, ha barátaidnak meg szeretnéd mutatni a játékot, akkor úgy tarthatod meg az Élő-pontszámodat, hogy a nehézséget jó alacsonyra állítod.
Az Élő-pontszámok különbsége alapján az adott játékra van egy várható pontszám, ez a játék alatt nem kerül kijelzésre. Ha a játék eredménye ennél jobb, akkor az Élő-pontszámod nőni fog, ellenkező esetben csökkenni, ritka esetben pedig nem fog változni. Az alap pontszám egy játékért 1 (nyertél), 0.5 (döntetlen) vagy 0 (vesztettél). Minden visszalépésért, amit a játék során használtál ez a pontszám 0.1-gyel csökkenni fog (visszavonások miatti büntetés). A büntetést csökkentik a trófeák során szerzett pontok, 10 pontonként eggyel (összesen maximum hárommal).
Légy óvatos, könnyen lehet, hogy Élő-pontszámot veszítesz, ha túl sokat lépsz vissza, még akkor is, ha nyersz!
Rövid összegzés az Élő-pontszám számolásáról:

  • A végső Élő-pontszám a Te és az ellenfeled Élő-pontszámától, illetve a játék eredményétől függ
  • 400 a maximális pontszám különbség, ami számít
  • Ha egy 400-zal vagy ennél is többel gyengébb számítógép ellen játszol, akkor nem lesz Élő-pontszám kalkuláció
  • A játék alap eredménye 1 (nyertél), 0.5 (döntetlen) vagy 0 (vesztettél) lehet
  • Minden visszalépésért 0.1 pont büntetést kapsz
  • Ez a büntetés trófeák gyűjtésével csökkenthető

Trófeák

Különböző célok teljesítéséért trófeákat szerezhetsz.
Minden trófea néhány pontot ér, ami segít csökkenteni minősítőmódban a visszalépésekből adódó büntetést (lásd Mínősítő Játékmód és Élő-Pontrendszer).
A trófeák teljesítése a játék végén kerül ellenőrzésre (egyik oldal sem tud már lépni).
Ha a trófea teljesítése szerint nyerned kell, akkor legfeljebb háromszor léphetsz vissza, hogy megkapd.

Jó játékot!

Powered by PmWiki