Blind Logic
          Hexxagon
Súgó


Játékszabályok

A Hexxagon az Attaxxhoz nagyon hasonló játék, az egyetlen lényegesebb különbség, hogy hatszög alapú pályán játszák. A cél, hogy a játék végére több korongunk legyen az ellenfélnél. Minden körben egyet léphetünk: vagy egy szomszédos mezőre osztódunk egy korongunkkal, vagy kettő távolságra ugrunk vele. A lépés után az új korong körül az ellenfél összes korongja átfordul a mienkére.

Puzzle Játékmód

Puzzle módban több pályán játszhatsz. Amint teljesítettél egy pályát, három új nyílik meg, amiken játszhatsz. Minden fejezet 18 pályát tartalmaz, és csak akkor léphetsz a következő fejezetre, ha már az összeset teljesítetted. Minden pályáért csillagokat kapsz, ami a nehézségi szinttől függ, ebből 9 fokozat van puzzle módban. Ahhoz, hogy 3 arany csillagot kapj, a legnehezebb fokozaton kell játszanod, alapból csak egy bronz csillagot szerzel. Puzzle módban lehetőséged van továbbá úgynevezett minősítő pályák megnyitására (erről részletesebben a Minősítő játékmódnál olvashatsz). A puzzle fejezetek száma minden frissítéssel nő, úgyhogy ne töröld a játékot, ha már befejezted. happy smiley Ebben a módban csak 5 visszalépési lehetőséged van.

Mínősítő Játékmód és Élő-Pontrendszer

Akárcsak a Reversi játékunknál, itt is játszhatsz 200-2400 Élő-ponttal rendelkező számítógép ellen, így akár a 2800-as Élő-pontszámot is elérheted. Az Élő-pontszámváltozás a játék eredményétől, az aktuális Élő-pontszámodtól és a számítógép Élő-pontszámától függ.
400 a legnagyobb Élő-pontszámkülönbség, ami számít. Ez annyit jelent, hogy ugyanannyi Élő-pontnövekedést kapsz egy olyan nehézségért, ami 400-zal nagyobb nálad, mint egy olyan nehézségért, ami pl. 600-zal nagyobb. Másrészt, ha az Élő-pontszámod 400-zal vagy többel nagyobb a számítógépnél, akkor nem számolunk Élő-pontszámváltozást: Te nem kaphatnál Élő-pontot érte, és így praktikus okokból nem is veszíthetsz. Éppen ezért, ha barátaidnak meg szeretnéd mutatni a játékot, akkor úgy tarthatod meg az Élő-pontszámodat, hogy a nehézséget jó alacsonyra állítod.
Az Élő-pontszámok különbsége alapján az adott játékra van egy várható pontszám, ez a játék alatt nem kerül kijelzésre. Ha a játék eredménye ennél jobb, akkor az Élő-pontszámod nőni fog, ellenkező esetben csökkenni, ritka esetben pedig nem fog változni. Az alap pontszám egy játékért 1 (nyertél), 0.5 (döntetlen) vagy 0 (vesztettél). Minden visszalépésért, amit a játék során használtál ez a pontszám 0.1-gyel csökkenni fog (visszavonások miatti büntetés). A büntetést csökkentik a trófeák során szerzett pontok, 10 pontonként eggyel (összesen maximum hárommal).
Légy óvatos, könnyen lehet, hogy Élő-pontszámot veszítesz, ha túl sokat lépsz vissza, még akkor is, ha nyersz!
Rövid összegzés az Élő-pontszám számolásáról:

  • A végső Élő-pontszám a Te és az ellenfeled Élő-pontszámától, illetve a játék eredményétől függ
  • 400 a maximális pontszám különbség, ami számít
  • Ha egy 400-zal vagy ennél is többel gyengébb számítógép ellen játszol, akkor nem lesz Élő-pontszám kalkuláció
  • A játék alap eredménye 1 (nyertél), 0.5 (döntetlen) vagy 0 (vesztettél) lehet
  • Minden visszalépésért 0.1 pont büntetést kapsz
  • Ez a büntetés trófeák gyűjtésével csökkenthető

Zen Játékmód

Zen módban minden olyan pályával játszhatsz amit a puzzle módban már teljesítettél, azzal az extrával, hogy most választhatsz színt is. Azt gondoltad hogy a Daltonok és Lucky Luke pálya könnyebb lenne feketével, most kipróbálhatod... Kezdetben 12 pálya már elérhető (amit amúgy puzzle módban lehetne megnyitni a későbbi pályákon), hogy előbb kipróbálhasd a 3 játékos módot. Itt minden nyert játszma számít, nem büntetünk, nem vonunk le, a pontod csak felfelé mehet. Minél magasabb nehézségen játszol, annál gyorsabban. Szóval rajta, próbáld ki ha még nem tetted!

Trófeák

Különböző célok teljesítéséért trófeákat szerezhetsz.
Minden trófea néhány pontot ér, ami segít csökkenteni minősítőmódban a visszalépésekből adódó büntetést (lásd Mínősítő Játékmód és Élő-Pontrendszer).
A trófeák teljesítése a játék végén kerül ellenőrzésre (egyik oldal sem tud már lépni).
Ha a trófea teljesítése szerint nyerned kell, akkor legfeljebb ötször léphetsz vissza, hogy megkapd.

Jó játékot!

Powered by PmWiki